Podzimní zklidnění na 5 místech

8. October 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Podzim je ideálním obdobím na odpočinek. Příroda se zpomaluje, listí zbarvuje do teplých odstínů a chladnější večery nás lákají k tomu, abychom se zklidnili a věnovali se sami sobě. Pro ty, kteří hledají místo, kde mohou odlehčit tělu i mysli, jsme vybrali pět kouzelných míst. Každé z nich je unikátní, na všech si užijete dokonalý výlet či dovolenou.

Čížovka

Pokud hledáte klidné útočiště v přírodě, Čížovka je přesně to místo. Tento dům na samotě v krásném prostředí Středočeského kraje nabízí harmonii s přírodou a útulné interiéry, které vás doslova obklopí pohodou. Z venkovní terasy se můžete kochat výhledem do okolí a v tichu podzimních večerů zklidnit svou mysl. Malý tip - pokud se sem vydáte ještě během října, stihnete provoz vyhřívaného bazénu se slanou vodou a večerním osvětlením.

Apartmány Červený dvůr

Pobyt v Apartmánech Červený Dvůr, nacházejících se v malebné krajině Jižních Čech, je ideální příležitostí zažít poklidnou atmosféru tohoto ročního období. Podzim je v Jižních Čechách ideálním obdobím pro procházky po místních stezkách, které vás zavedou k okolním lesům či rybníkům. Po dni stráveném v přírodě se můžete vrátit do apartmánu, kde vás čekají útulné večery s šálkem horkého čaje nebo knihou. Pokud ale budete mít chuť na něco ostřejšího, zajděte si do zahradního domku, kde máte možnost ochutnat kromě piva i ovocné pálenky a domácí špek.

Chalupy Solanec

Dvě chaloupky na polosamotě obklopené lesem, loukami a pastvinami. Jednu najdete na mechu, tu druhou na kapradí. Sami jsme tady zažili nezapomenutelné ráno, s voňavou kávou na terase, obklopeni absolutním tichem, které občas přerušil jen šum lesa a zpěv ptáků. Nedaleko vede 30 km dlouhá trasa cyklostezky Horní Bečvy do Valašského Meziříčí. A najdete tu i soukromou saunu. Můžete sem i s vaším čtyřnohým mazlíkem. 

Chalupa Hajan

Chalupa Hajan, ukrytá v srdci Valach, je synonymem pro poklidný venkovský pobyt. Dřevěná chalupa se zachovalou světnicí s originální pecí a doplňky z dob našich babiček působí jako balzám na oko i duši. Velká zahrada je jako stvořená pro meditaci na čerstvém vzduchu, zatímco interiér chalupy s velkými okny přináší pocit prostoru a klidu. Po dni stráveném v přírodě si můžete dopřát horkou lázeň a vnímat, jak se napětí rozplývá s každou minutou.

Hotel Sladovna

Jestli preferujete pobyt, který spojuje komfort hotelového zázemí s wellness službami, Hotel Sladovna je tím pravým místem pro Vás. Nachází se v Černé Hoře nedaleko Brna a jeho největší předností je bohatě vybavené wellness centrum a skvělé pivo. Po relaxaci v sauně nebo vířivce se budete cítit jako znovuzrození, ale co teprve po večeři v místní skvělé restauraci?

Similar articles