Objevte kouzlo Beskyd

13. June 2024
Preview photo in the page header. The image is part of the site structure and could be connected to the content.

Beskydy jsou nádherným klenotem naší republiky, který skrývá nekonečné množství krás a zážitků. Ať už se rozhodnete pro výlet na některou z nádherných rozhleden, objevování tajemných míst nebo relaxaci v jednom z kouzelných ubytování, Beskydy vás vždy překvapí svou krásou a pohostinností.

V tomto článku vám představíme nejen útulné ubytování, kde můžete odpočívat po celodenním putování, ale také tipy na výlety, které rozhodně stojí za to prozkoumat.


 

2 Roubenky na stráni

Na zelených beskydských kopcích stojí dvě nově postavené roubenky s jedinečnými výhledy. Obklopeni lesy, v naprostém soukromí a v objetí houpací sítě tu bez výčitek můžete nechat den jen tak plynout. Tyto stylové roubenky ubytují až 10 lidí a nabídnou vám veškerý komfort a útulnou atmosféru dřevěných staveb.

Pro umocnění jedinečného zážitku doporučujeme využít venkovní vyhřívaný bazén a saunu s relaxační místností. A plusové body dáváme i dog friendly přístup, takže pejsky můžete vzít sebou!

 

Mátěráda

V tiché přírodě mezi horami se nachází čtyři chalupy Mátěráda celé ve valašském stylu, které celkem pojmou až 26 lidí. Každá z nich je trochu jiná, ale všechny mají jedno společné. Nechybí v nich teplo domova, vůně dřeva a jedinečná atmosféra života na samotě. Propojení současného designu a přírodního okolí vytváří ideální místo pro relaxaci a pohodlí. Po dni stráveném prozkoumáváním okolí je Mátěráda perfektním místem k návratu.

 

Výjimečné výlety

Nyní, když máte zajištěné ubytování, je čas vydat se na cestu a objevit některá z nejkrásnějších míst, která Beskydy nabízejí.

 

Soláň a jeho Zvonice 

Na tomto malebném vrcholu Moravskoslezských Beskyd s výškou 861 m.n.m. doporučujeme v letních měsících navštívit stavbu informačního a výtvarného centra, ukrytou v tradiční valašské zvonici. V zimě Soláň nabízí několik lyžařských sjezdovek i běžeeckých tras.
 

Jurkovičova Rozhledna: Pohled na svět očima architekta

Pokud jste milovníci architektury a výjimečných výhledů, určitě navštivte Jurkovičovu rozhlednu na Karlově kopci. Tento skvostný objekt, postavený podle návrhů slavného architekta Dušana Jurkoviče, nabízí nádherné panoramatické výhledy na okolní krajiny.

 

Pustevny: Tradiční kouzlo s moderním nádechem

Pustevny jsou jedním z nejznámějších turistických center v Beskydech. Pro toto beskydské sedlo jsou typické barevné dřevěné stavby s bohatým valašským dekorem. Doporučujeme navštívit také vrch Radhošť, kde se nachází unikátní kaple sv. Cyrila a Metoděje.

 

Kaple Panny Marie Sněžné: Klid a historie

Velké Karlovice se mohou pochlubit jedním z nejkrásnějších dřevěných kostelů v České republice. Kostel Panny Marie Sněžné je jedinečným příkladem valašské lidové architektury a místem, kde na vás dýchne historie i duchovní klid. Návštěva tohoto místa je skutečným balzámem pro duši.

 

 

Článek byl vytvořen ve spolupráci s Petrem Klempou a aplikací Placehunter

Similar articles